Ilyen lesz az új paraszt-Porsche?

2012.05.18. 17:44

Rég tudjuk, hogy az Audi Q5-ös alapjaira épül, a nevét is elárulták már, de az még titok, pontosan hogy fog kinézni. Úgy tűnik, már nem sokáig.

Néhány napja lőttek egy kémfotó-sorozatot a Macan prototípusáról, de a kompakt SUV enyhének tűnő álcázása megtévesztő: az esetlen idomokat szinte biztos, hogy megtévesztő szándékkal barkácsolták rá a tesztelésre szánt autóra, a végleges forma nyilván ennél jóval elegánsabb lesz. Például olyasmi, amilyennek a Photoshop-Paganini Dan Buzdugan álmodta meg egy spekulatív virtuáltuninggal. Egy bébi-Cayenne, emberibb méretekkel, kevesebb agresszióval, csaj-kompatibilis kivitelben.

Mivel a platformon kívül állítólag a hajtásláncot, sőt, a motorok egy részét is átveszik a Q5-ösből, jó kérdés, hogy a héjon és a feltehetően flancosabb belsőn kívül mitől lesz valódi Porsche a Macan. Persze lehet, hogy nem is ez a cél - mindössze meg szeretnék ismételni a Cayenne receptjét, amellyel lényegében megduplázták a márka eladásait.

Ha a 40 ezer euró, átszámítva 12 millió körüli árat tartani tudják, ez valószínűleg sikerülni is fog. Még ha ehhez négyhengeres dízeleket is fel kell venniük a kínálatba, ami azért kissé fájdalmas húzás lenne a vérmesebb Porsche-rajongók számára. De ha az eladott Porschék többségét jelen pillanatban is a Cayenne különböző változatai adják, üzletileg mindenképpen indokolt a lépés.