Ilyen Polót nem kapsz a sarki butikban

2012.05.18. 14:25

Nagy kultusza van a VW GTI változatainak, ezért a cég újabb sportváltozatokat tervez piacra dobni a következő évben. Az új autókat az évente megrendezett Wörthersee tuning találkozón leplezték le, így a GTI-rajongók elsőként láthatták a Polo, és a Golf VI jövőre tervezett különleges kiadásait.

 A 2013-as rali világbajnokságra felkészített Polo R WRC bemutatásakor a Volkswagen elárulta, hogy a rali népszerűsítése érdekében, a legdurvább kisautójának utcai verzióját is piacra fogja dobni 2013-ban. Pontos adatokat azonban csak most tudhattunk meg a Polo R WRC Street hivatalos bemutatóján. Az utcai verzióba a Golf VI GTI kétliteres, 217 lóerős TSI motorja kerül, ellentétben a raliváltozattal, amit egy 1,6-os, turbós, 296 lóerős motor hajt. Felkerült egy hátsó spoiler, nagyobb kipufogó, morcosabb lökhárítók, és versenyautót idéző nagy sokküllős felnik is, valamint körben WRC feliratokkal próbálják hangsúlyozni a hasonlóságot a raliautóval. Mivel a Polo méretei leginkább az első Golfokat idézik, lehet, nem is akkora becsapás a matricázás a kétszáz lóerőnél is erősebb kisautón.

Szintén a közönség szemei elé került még a Golf GTI kabrió, és a Golf GTI Black Dynamic-ot is bemutatták, amelyben rácsodálkozhatott a közönség a 350 lóerős motorra, valamint a csomagtartójába pakolt 1800 wattos hangrendszerre.