Még egy új Dacia: Dokker

2012.05.18. 12:43

Ha a Lodgy az ász póker, a Dokker lesz a royal flush. A Dacia ragyogó logikával megalkotta az egyterű tolóajtós változatát, amely igazi házi kannibálnak ígérkezik.

A Lodgy bemutatóján már kaptunk homályos utalásokat arra, hogy hamarosan érkezik a haszonjármű-változat, de első nekifutásra csak egy belemezelt oldalú furgonra gondoltunk. Ehhez képest pár hónap múlva már érkezik a dupla tolóajtós, magasított tetős személyautó változat is.

Bár az elhintett fotók között nincs hátulnézet, a dizájntól nem fogunk hanyatt esni - a Lodgy-t csak a magasabb tető és a tolóajtó miatt rajzolták át minimálisan, az orra egy az egyben a fapados egyterűé, viszont jól áll neki a magasabb homlok. Természetesen ez is a frissen épített tangeri gyárban készül, hiszen műszakilag egyazon autóról van szó. A motorokat is megörökölte a Dokker a Lodgy-tól, egyedül az 1,2-es turbóst nem kapja meg a tolóajtós, ha igazak a hírek.

A Dokker hivatalosan a casablancai autószalonon mutatkozik be, az év második felében érkezik a szalonokba. Ha a Lodgy-hoz hasonló, három millió körüli áron adják majd - és minden okunk megvan arra, hogy ezt feltételezzük - mind a Renault Kangoo, mind a márkatárs Lodgy tyúkszemére léphet, hacsak nem butítják le túlságosan a felszereltségeket.