Chuck Norris leigázza az autóipart?

2012.05.21. 11:35

Úgy látszik, Chuck Norris nem csak a róla szóló viccek kitalálóit ihleti meg, de már az autótervezők agyába is beszivárgott. A zseniális Zastava ZUGO alkotójára, Milos Paripovicra legalábbis nagy hatást gyakorolhatott, hisz legújabb autótervét róla mintázta.

A Bécsben formatervezést tanuló fiatalember Mini Norrisnak nevezi a háromkerekű, kétszemélyes, buboréktetős járművet, amely a mai autók arc-jellegű orrkiképzését, illetve a hozzá kapcsolódó formatervezői magyarázatokat figurázza ki. Kissé talán belterjes humor, de aki találkozott már a nagy autógyárak formatervező-guruinak fellengzős szövegeivel, érteni fogja. „Az autóknak emberi jellegzetességeik vannak. Szimmetrikusak, a fényszórók a szemek, a hűtőmaszk a száj, a lökhárító az áll. Így egyértelmű arckifejezést nyernek, lehetnek szomorúak, haragosak vagy agresszívek. De mi történik, ha kihangsúlyozzuk ezeket az arcvonásokat, ugyanakkor meghagyjuk őket egyszerűnek? Hogyan tudnánk elérni, hogy egyszerre sugározzanak erőt és biztonságot? Kinek az arcát válasszuk erre a célra?” - teszi fel a kérdést Paripovic, amelyre ez a városi villanyautó a válasz.

Arról, hogy mire lenne képes az egyelőre csak a virtuális térben létező gép a valóságban, egy kis videót is készített a tervező. Nem lőnénk le a poént, elég annyi, hogy a Mini Norris méltó a nevéhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.