Steve Jobs tönkretette volna az autógyárakat?

2012.05.21. 16:53

Az Apple istene, Steve Jobs, aki előbb csak a számítógép-piacon aratott forradalmi ötleteivel, majd a zenelejátszók és a mobiltelefonok piacát is letarolta, már egy újabb ötleten törte a fejét. Autót akart építeni, amelyet szeretnek a vásárlók.

Mickey Drexler, az Apple igazgatótanácsának egyik tagja beszélt a tavaly elhunyt Jobs terveiről. „Nézd meg az amerikai autóipart. Egy tragédia. Ki tervezi ezeket az autókat?” - idézte egykori főnökét Drexler, majd hozzátette: a cél az lett volna, hogy a piac felét megszerezzék. Bár Jobsnak végül nem maradt ideje megvalósítani az elképzelést, alighanem a detroiti gyártók legnagyobb szerencséjére, abban igaza volt, hogy a lélektelen szappantartók korszakát éljük. Nem csoda, hogy a felmérések szerint egyre kevésbé érdekli a fiatalokat az autó, és ezen csak olyan modellekkel lehetne segíteni, amelyeknek erőteljes, szerethető karaktere van.

Jobs egyébként híres, vagy inkább hírhedt volt arról, hogy egy 2007-es évjáratú Mercedes SL55 AMG-t vezetett, nagyon gyorsan, jobbára rendszám nélkül.