Elszállt a Brabus?

2012.05.22. 16:44

Az elmúlt harmincöt éveben a Brabus egyet jelentett a csúcsminőségű Mercedes tuninggal, és úgy nézett ki, az autók teljes körű átalakítása lefoglalja a cég szakembereit, de úgy néz ki, most más irányba kacsintgatnak. Az autóknál, főleg a belső tér átalakításánál szerzett tapasztalat persze jól jött, amikor bemutatták első egyedi repülőgép-belsőiket.

Azt hinnénk, kevés az olyan ember, akinek magánrepülője van, de úgy néz ki, a tuningcégnek mégis megéri megcélozni ezt a vevőkört. A Brabus az európai magán- és üzleti repülőgépek legrangosabb kiállításán mutatta be új részlegének, a Brabus Private Aviation-nek két magánrepülő-tervét. Az Elegance névre keresztelt modell kabinja világos színű bőr- illetve Alcantara kárpitozást kapott, fabetétekkel, az elérhető legjobb minőségben. A Sportive kivitel belső terét ezzel szemben modern, sportkocsi-utastereket idéző karbonszálas betétekkel, piros cérnával varrott fekete és szürke bőrrel vonták be.

Úgy néz ki, a Brabus az összes létező luxusjármű-kategóriát meg szeretné hódítani. Pár éve az autók mellett yachtokat is kínálnak, természetesen saját tervezésű luxus-belsővel, így a repülőgép-átalakító részleggel tulajdonképp csak kiteljesítették a kínálatukat.