Sikerfilm lesz a Rolls-Royce-ból?

2012.05.22. 14:27

Az Oscar-díjas filmrendező, Martin Scorsese olyan nagysikerű filmek után, mint A tégla, a Nagymenők és a Taxisofőr, újabb mozifilmen dolgozik. Ezúttal a Rolls-Royce korai, mozgalmas történetét dolgozza fel - a film címe stílszerűen Silver Ghost lesz.

A rendezőt, a Rolls Royce jellegzetes orrdíszének története fogta meg - ahogy fogalmazott, megbabonázta a történet. Charles Rolls és Henry Royce mellett Lord John Montague is a cég alapítóinak egyike volt, a mendemondák szerint az ő titkos szerelmi viszonya ihlette a hűtőmaszk tetején álló szobrot, a Spirit of Ecstasyt. A történet szerint Lord John angol nemes létére beleszeretett polgári származású titkárnőjébe, Eleanor Velasco Thorntonba, akit a társadalmi különbségek miatt nem vehetett feleségül. Bár később elvett egy rangjabéli nőt, szerelme megmaradt Eleanor iránt, és ennek az érzésnek állított emléket, amikor Charles Sykes szobrászművésszel megterveztette a Whisper (suttogás) elnevezésű szobrot. Az ezüst nőalak szájához emelt keze utal az elhallgatott viszonyra. Később ez a figura került a Rolls-Royce összes autójának orrára.

Scorsese olyan nevekkel dolgozik együtt a filmen, mint Lord Richard Attenborough, és Anthony Haas, és azt beszélik, a főszerepet Christian Bale-nek ajánlották fel. Az IMBD szerint a Silver Ghost 2013-ra készülhet el.