Négyes BMW jön, már jövőre?

2012.05.25. 06:29

Eddig a BMW számozási sorozatából hiányzott két modell, de most úgy néz ki, elkezdik feltölteni az üresen maradt helyeket. Úgy hallani, hogy a 3-as és az 5-ös sorozat közé bekerül végre az a hiányzó 4-es. A gyártó az új szériát állítólag az Audi A5 Sportback és a Mercedes CSC vetélytársának szánja, azaz sportos, kupé-arányú négyüléses négyajtósra számíthatunk.

Az új 4-es BMW valószínűleg a nemrég megjelent 6-os Gran Coupéra emlékeztet majd, műszaki alapjai azonban a 3-as sorozatból származnak. A tengelytávját valamivel hosszabbra tervezik, így egy picit megnyújtják a hátsó ajtókat is, így a hátul ülőknek is több helyet biztosíthatnak. A fantomkép tanúsága szerint az új 3-as BMW arcát is kapja majd az új modell, a vesék kilátszó, króm oldalfalával. A 4-es állítólag elérhető lesz 2 literes, négyhengeres, turbós dízel- és benzinmotorral, a csúcsváltozatba pedig a háromliteres sorhatos erősebbik, 320 lóerős kivitele kerül

A négyajtós kupé mellet kétajtós kupét és kabriót is terveznek az új sorozatból - ezek válthatják a korábbi kétajtós 3-asokat. Ha minden jól megy, 2013 végére a BMW már be is mutathatja az új autókat.