Itt az új holland sportautó

2012.05.26. 11:31

Az új csúcs sportautó-márka megérkezett. Hosszú fejlesztés után megmutatták végre a nagyközönségnek a Sarthét, a holland Vencer nevű cég saját fejlesztését.

A Vencer 2010-ben jelentette be, hogy belekezdett egy sportautó fejlesztésébe. Noha látványterveket már korábban közre adtak, a hollandok nem siettek a munkával, és csak most értek arra szintre, hogy bemutathassák a végleges formát.

A hátsókerék-hajtású Sarthe egy acél csőváz köré épül. Az utasfülke padlója méhsejt-szerkezetű alumínium, míg a külső borítás karbon. A kétüléses autó tömege így mindössze 1390 kilogramm, mely 45 százalékban az első, míg 55 százaléka a hátsó tengelyen oszlik el. A General Motors V8-asa hajtja. Az 510 lóerős motorral 3,8 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, míg felső határa 328 kilométer/óra.

A 4,5 hosszú és másfél centiméter híján két méter széles karosszéria már az autó végleges képét mutatja. Eddig egy ideiglenes kasztnival tesztelték a Sarthét, ám a mostanában elkészült első prototípusokkal már élesben folyhat a munka. Azt még nem tudni, hogy milyen árral, és mikor jön a holland márka első modellje, mindenesetre érdemes lesz figyelni a piac reakcióját.