Ilyen az, ha egy török Alfát tervez

2012.05.28. 20:00

Egy izgalmas koncepcióval tért vissza az Ugur Sahin Design nevű török formatervező cég. A 8C nagytestvérének látszó Alfa Romeo 12C GTS remekül sikerült, és ha a Corvette Z03-ashoz hasonlóan szerencsével jár, ez is eljut a gyártásig.

A tervezők fő célja az volt, hogy az Alfa hagyományos vonalait felhasználva, mégis egy némileg új perspektíva alkalmazásával szülessen meg a modell. Az autó pedig egyszerre lett sportos és agresszív, s ezt a hatást kelti úgy, hogy mindemellett kiegyensúlyozottságot sugall.

Az egész koncepciót a hosszú, határozott ívek jellemzik. Ilyen például az az első keréktől induló, és egészen a far végéig nyúló vonal, mely szabályszerűen kettészeli oldalról, de az orron áthaladó ívek sora is ízlésesre sikerült; ezek a hamísítatlan alfás hűtőrácsra terelik a figyelmet.

A 12C GTS egyelőre nem több, mint egy képek tucatjain szereplő látványterv. A Sahin azonban reméli, hogy – ha csak szűk számban is, de – megépül, ezért jelenleg a befektetők és a potenciális ügyfelek keresésével vannak elfoglalva.