Így végeznek ki egy sztárt

2012.05.31. 14:12

Amikor a Halálos iramban című film kerül szóba, az autóörültnek jó eséllyel eszébe jut a narancssárga Supra és a fekete Dodge Charger. Majd beugrik neki Toretto bandája, az agyon húzott Ventóval, a Nissan 200 SX-szel és a citromsárga Skyline R33-assal. Most ez utóbbi autó egy különös bírói döntés kapcsán zúzdába kerül.

A sárga Nissan tulajdonosa úgy döntött, megválik két, nagy gondossággal, régóta építgetett Skyline-jától. A wisconsini hatóságnak azonban szemet szúrt, hogy a két autót nem lehet forgalomba helyezni az államban. Ezért vevőként felhívták Justin Beno tulajdonost, és érdeklődni kezdtek a két autó iránt. Megkérdezték, hogyan lehetne megoldani a forgalomba helyezésüket, mire a válasz az volt, hogy először Floridába kell menni, ahol kaphatnak forgalmi engedélyt az ilyen épített autók, majd Wisconsinban átíratják a papírokat. Miután a törvények az efféle ügyeskedést nem engedik meg, a hatóságok lefoglalták mindkét gépet, Beno ellen pedig vádat emeltek csalásért, és két rend beli összeesküvésért.

Az amerikai joggyakorlat szerint persze peren kívüli megállapodásra törekedtek a felek. Beno elfogadta a szabálysértési bírságot, és felajánlotta, hogy egykori autóinak az Egyesült Államokon kívül keres új gazdát. A kerületi ügyésznek azonban nem volt elég ennyi: ragaszkodott hozzá, hogy az autók maradjanak, és bezúzás után hulladékként értékesítsék azokat. A nevelő célzat kézzelfogható, de a döntés arról árulkodik, hogy a szóban forgó jogász fel sem fogta, a két Skyline GT-R mekkora értéket képvisel.