Gyorsító csíkok és harminc gyertya

2012.06.01. 06:14

Születésnapi kiadást készített a Volkswagen az új Sciroccóból. Jövőre lesz 30 éve, hogy az első Scirocco GTS elhagyta a Volkswagen gyárát. Az új modellt jövőre tervezik bemutatni a Lipcsei autószalonon a Volkswagen CC és a Cross Polo különleges kiadásával együtt.

Az új GTS nem egy korlátozott példányszámú különkiadás lesz, hanem önálló modellként kerül be a Volkswagen palettájára. Az autón dupla fekete versenycsík húzódik a motorháztetőtől a tetőn át egészen a csomagtérajtóig, piros szegéllyel. Ilyen piros színt kaptak az oldalsó tükrök, valamint a féknyergek is, melyek fölé 18 collos Thunder könnyűfém tárcsákat szereltek. Átdolgozott első és hátsó lökhárítók és küszöbök kerültek az autóra, sőt, a gép megkapta a Scirocco R hátsó légterelőjét és diffúzorát is. A GTS-t piros varrású fekete bőr belsővel kínálják gödrös, golflabdát idéző váltógombbal. A motortérbe a jól bevált 2 literes 280 lóerős TSI motor kerül.

A Volkswagen még idén bemutatja egy limitált modelljét is, a Beetle Fendert. A nagynevű zenetechnikai cég által szponzorált kivitelbe 400 wattos Fender hangredszer kerül, a műszerfalat pedig Sunburst fával díszítik, amiből a Fender a gitárjait készíti. Minden autót króm Fender logó díszít majd, valamint az autó mellé három limitált kiadású gitárpengetőt is kap a leendő tulajdonos.