Már nyüstölik az új családi Kiát

2012.06.01. 11:30

A koreaiak legalább annyira szeretik titokban tartani az új modelleket, mint a japánok. Ezúttal nem sikerült: olvasónk lefotózta az új Kia egyterű prototípusát a Grossglockneren.

Mostanáig csak nyakig álcázott, felismerhetetlen öszvéreket láttunk, amelyekről legfeljebb sejthettük, mire készül a Kia. Az utánfutós konvojról készített képek azonban sokat elárulnak a koreaiak új egyterűjéről, amely hamarosan a nálunk méltán elfeledett Carens helyébe lép. Elején ott a tigrismaszk, hátul vízszintes elrendezésűek a lámpák, tükrökben az index – egyértelmű a rokonság az új Cee'ddel, még inkább annak kombi változatával.

Bár a műszaki adatokról biztosat nem mondhatunk a bemutatóig, több mint valószínű, hogy az egyterű mindent örököl a Cee'd-től, vagyis 1,4-es és 1,6-os motorok közül választhatunk majd, hacsak nem tuszkolják bele az Optima vagy a Sportage egyik nagyobb négyhengeresét.

Ha már hegyi utánfutózással nyúzzák a felismerhetően álcázott prototípusokat, valószínű, hogy nem kell sokáig várni a bemutatóra. A cégcsoport szokása szerint ugyan elsőbbséget kaphat a testvérmodell, az ix30, de még így is megérkezhet az év végére a Carensnél jóval pofásabb, hét üléssel is rendelhető kompakt egyterű.