Mégiscsak eljön a BMW M7-es?

2012.06.04. 14:18

Míg a Mercedes épp csak kisbuszból nem készít sportos AMG változatot – de néha abból is – a BMW eddig elég fukarul bánt a sportmodellekkel. Készül M3-as és M5-ös, a 7-es sorozatot viszont nem adták az M részleg kezére. Pedig az Alpina B7 eladásai arról tanúskodnak, hogy igény épp lenne.

Nagyjából minden 7-es sorozat bemutatásakor felmerül a kérdés, hogy ebből lesz-e M változat, de eddig minden esetben nem volt a válasz. Most azonban van rá esély, hogy szakítanak ezzel a hagyománnyal, mivel a cégen belül komoly lobbitevékenység folyik az új modellért. Az amerikai képviselet igazgatója, Ludwig Willisch állítólag nagyon sürgetné egy ilyen modell bemutatását, sőt, úgy hallani, hogy kínai kollégája is hasonló igénnyel jelentkezett. Egyáltalán nem biztos persze, hogy ennyi elég lesz a cégvezetés meggyőzéséhez, ugyanakkor Észak-Amerika és Kína a BMW három legnagyobb piacából kettő, így nem is hagyhatják teljesen figyelmen kívül a helyi képviseletek kéréseit.

Az M7-es kifejlesztéséhez persze idő kell – és ha versenyben akarnak maradni a konkurensekkel, 600 lóerő és 12 henger volna a minimum – így nem valószínű, hogy az aktuális generáció alapjain kezdenének a munkához, így viszont legkorábban az évtized közepén jöhet meg az S 65 AMG és az Audi S8 riválisa.