Pickupot csináltak a Skoda Yetből

2012.06.04. 05:51

Nem akármilyen koncepciót leplezetek le a napokban kezdődött Lipcsei Autoshown. A cseh BT Design készített egy pickupot a Yetiből, amolyan tiltakozásként az autóipar egyhangúsága ellen.

Noha az Etape nevű koncepció a Yetire épült, látszatra egyedül a motorháztetőn venni észre a rokonságot, az ugyanis az egyetlen elem, amit változatlanul hagytak. A kétajtós pickupot elnézve egyértelmű, hogy sokat munkálkodtak a kasztnin: a kidomborodó kerékjáratokkal, a karakteres ívekkel és az alacsonyprofilú abroncsokkal bizonyos szögekből határozottan dögös.

Az autó tulajdonképpen egy kész pickup, ám a BT mégsem ebben a kész autóban lát fantáziát. Sokkal fontosabb számukra egyfajta szemléletváltoztatás, melyben az Etape csak egy eszköz. „Célunk, hogy provokáljunk, és hogy a vásárlókban felkeltsük a vágyat a testre szabható autókra. Az Etape-pal inspirálhatjuk a gyártókat is. Az igényekre reagálnak majd, így pedig megszűnhet az egyhangúság – véli Josef Zajicek, a BT ügyvezető igazgatója.

A BT a szintén cseh Benet Automotive leányvállalata, amely céget szoros kapcsolat fűzi a Skodához. A jó viszony miatt akár egy kisebb megállapodás is születhet, melynek eredménye sok Yeti pickup lehet.