A Cadillac újra támad

2012.06.06. 18:15

Úgy látszik, a Cadillac esetében továbbra is a versenysportban látják a boldogulás egyik zálogát a General Motors stratégáit, pedig a közelmúltban nem hoztak sok sikert a próbálkozásaik. Most azonban újra a pályára készül a márka, teljes gyári támogatással. A cél a kínai, orosz és kelet-európai vásárlók megszerzése.

A Cadillac korábban többször is felbukkant a versenypályákon. 2000-től Le Mans-ban igyekeztek felvenni a versenyt az Audi R8-asokkal, kevés sikerrel, így 2003-ban fel is adták a programot. Később a CTS versenyváltozatával indultak az SCCA World Challenge sorozatban, és ide is tértek vissza a válság után, a tavalyi szezonban a CTS kupéval Ám úgy tűnik, ennél többet szeretnének: állítólag olyan sorozatot keresnek, amely az egész világ érdeklődésére számot tarthat.

Az amerikaiaknak persze nincs könnyű dolga, hisz szériamodelljeik reklámozása a cél. Leginkább talán egy olyan sorozat lenne erre alkalmas, mint a DTM, ahol az Audi, a BMW és a Mercedes megverése is lehetséges lenne. Ugyanakkor az ATS-sel akár túrakocsi-bajnokságokban is lehet esélye a Cadillacnek. A WTCC-ben a Chevrolet már most is tarol, és a hátsókerék-hajtású szedánnal talán még jobb esélyük lenne a csúcson maradni.

A kérdés csak az, hogy a Cadillac vállalja-e azt az időt és költséget, amivel egy ilyen, erős ellenfelektől hemzsegő kategória meghódítása jár. Ha ugyanúgy félgőzzel látnak a feladathoz, mint annak idején Le Mans-ban, akkor jobb, ha nem is eröltetik a versenyzést.