A Skodának is lett Allroadja

2012.06.06. 06:19

Az Audi A6 Allroad, a Subaru Outback és a Volvo XC70-es masszív rajongótábort gyűjtött maga köré, és úgy néz ki, a Skoda is ugyanezt szeretné elérni. Igaz, a Superb Combi Outdoor valamivel kevésbé komoly próbálkozás.

Míg a nagyobb és drágább terep-kombik általában egyedi hangolású, emelt futóművel és némi extra alsó védelemmel készültek, a Skodánál ilyesmire nem költöttek. Az Outdoor jelzés lényegében egy optikai tuningkészletet jelöl. Fényezetlen sötétszürke műanyag elemeket szerelnek az autóra körbe. A küszöbökön, az első és a hátsó lökhárítón, a sárvédőíveken helyeztek el ilyet, ami – különösen világos karosszéria-színnel kombinálva – sajátos karaktert biztosít az autó számára. Az Outdoor persze kérhető összkerék-hajtással is, ahogy az alapmodell is, így némi valódi terepjáróképességgel is felruházható a modell, ha ez valakinek fontos.

Minősíthetnénk felesleges parasztvakításnak is az Outdoor készletet, de egyáltalán nem az, csakhogy ott hasznos, ahol a legkevésbé gondolnánk. Városi környezetben a fényezetlen elemek jóval kevésbé sérülékenyek: egy-egy koccanás nyomait jóval egyszerűbb eltüntetni róluk, mint a karosszéria színében pompázó változatról.