Bálna-Merciből a legbrutálisabb?

2012.06.06. 18:15

Újabb izmos limuzinnal bővítette repertoárját a Lorinser. Nem csak külsőleg lett durva az S70, rendesen kihajtották az orrában rejtőző V12-es motorból, amit lehetett. Az autó arany-fekete fényezéséről messziről sugárzik, hogy az elkövető, a Lorinser hol keresi a vásárlóit.

Szélcsatornában kialakított külső aerodinamikai elemeket pakoltak rá, de láthatóan igyekeztek megtartani az autó eleganciáját. Szolid hátsó szárnyakat, hátsó diffúzort, négy kipufogóvéget és vastagabb küszöböket kapott. Az első lökhárítón is reszeltek egy keveset, és felcsavarozták az autóra a hozzá illő húszcolos könnyűfém kerekeket. Az első sárvédőkben lévő szellőzők azonban nem öncélúak: a motortérben tomboló erők megfogásához nagy szükség van a hűtésre. A gázpedál padlóig nyomásával elszabadul a 6 literes V12-es, és 1270 Nm nyomaték kezdi el csavargatni a Mercedes karosszériáját, miközben a 805 lóerő jelentős része eljut a hátsó kerekekig.

Az beltérben eközben zavartalanul élvezhető a mérhetetlen luxus. Világos Nappa bőrkárpitozás adja meg az utasoknak az ezen a szinten elvárható kényelmet, miközben a lakkozott fekete fabetéteken akár 330 km/h-s tempó mellett tükrözdőhet vissza a táj.