BMW, japán ízlés szerint

2012.06.09. 09:59

Az európai tuningkultúrán edzett szemmel kissé kuszának tűnhet az, amit ezzel a Z4 Roadsterrel csináltak a Rowen nevű japán cég tunerei. Pedig a White Wolfra keresztelt csomag minden bizonnyal nem csak a távol-keleti szigetországban lesz majd sikeres.

A látványterveken még értelmetlenül mélyre ültetve mutatott White Wolf úgy tűnik, a terveknél valamelyest visszafogottabban lett megépítve, és az itt-ott visszaköszönő japán érzéssel együtt, ügyesen egyensúlyoz jó ízlés határán.

Noha a Rowen az egész Z4-esen aktívan munkálkodott, a leginkább figyelemfelkeltő változást talán az orron érték el. Az ázsiai tuningcégek munkáiban, az utóbbi időben mind gyakrabban látni LED-sort az első lökhárítóba építve. Ezt itt sem mellőzték, de talán mégsem ettől, inkább a fényszórók sarkából induló, és az autón végighaladó matricától lehet megosztó. Az ilyesfajta matricázás jellemző a japánok átalakításainál, de nem a nyugati szemeknek való. A szélesített légbeömlők és a nem kevés karbon ellenben határozottan jót tettek az összképnek.

Az oldalsó küszöbök már-már túlzóak, mégis tökéletesen illenek az extrém alacsony profilú abroncsokhoz. A far viszont már egyértelműen egy agresszív vadállat képét kelti, bármiféle visszafogottságot mellőzve. A White Wolf csomag – a változtatás mértékétől függően – négy szintben kérhető. A legolcsóbb ára is 6200 dollár (1,4 millió forint), míg a képeken látható szintért 9500 dollárt (2,1 millió forint) kérnek a Rowennél.