Vadállat készül a Volvónál?

2012.06.09. 06:52

Amióta önálló lett a Volvo, a gyors autók fejlesztésében is aktívabb a márka. Svédországban nagyon komolyan versenyeznek a Polestar csapat segítségével, és úgy néz ki, az együttműködés bőven átnyúlik majd a közúti modellek fejlesztésére is.

Az S60 Polestar hasonló szerepet hivatott betölteni a Volvo kínálatában, mint az Audinál az S4, a BMW-nél az M3-as, vagy a Mercedesnél a C63 AMG. Egyelőre csak egy elmosódott képet közöltek – a Göteborg City Arena versenypályán tartott túrakocsi-futam előzetesében – de ezen is látszik, hogy jóval harciasab kiállású lesz a gép, mint bármelyik utcai S60-as változat. Egyelőre mindenki csak találgatja, hogy miféle motor kerülhet bele. Egyesek szerint leporolják a Yamaha-tervezte V8-as motort, mások viszont arra számítanak, hogy a Polestar a turbós hathengeres motort dolgozta meg alaposabban. Akárhogy is, 400 lóerő körüli teljesítmény várható, állandó összkerék-hajtással, ami valóban brutális menetteljesítményeket ígér.

Többet alighanem csak június 16-án, azaz jövő hét szombaton tudhatunk meg az autóról, akkor lesz ugyanis a hivatalos bemutató.