Steampunk Mini született

2012.06.10. 12:44

A közelmúltban egy Maserati GranTurismo és egy Rolls-Royce Ghost átalakításával tűnt fel az egyre ígéretesebb lengyel Carlex Design. Ezúttal egy kevésbé sportos vagy elegáns, ám annál érdekesebb munkájukat mutatták be: egy steampunk Minit.

Már kívülről is szembetűnőre sikerültek a Carlex változtatásai. A matt szürke fényezés, kombinálva a bronzszínű felnikkel és tetővel egyedi, és minden bizonnyal megosztó. Az utastér ellenben már nem csak érdekes, hanem a sci-fi műfaj egy stílusának a megvalósulása. A steampunk (gőzpunk) stílusban készült beltér klasszikus lakozott fával és barna bőrözéssel operál.

Az effajta nosztalgikus steampunk lényege, hogy a fiktív technológiai aranykorból megmaradt vívmányokat a mai korra jellemző technológiai eszközöknél pozitívabb színben tünteti fel. A stílusra jellemző, hogy a 18. és a 19. századból utánzott elemeket, így fogaskerekeket, vagy más – gyakran óraműves – alkatrészeket használ díszítésként, mint ahogy az ennél a Countrymannél is történt.

Egészen biztos, hogy nem az átlag Mini-rajongókat, vagy a pusztán egyediségre vágyókat célozták meg az autóval. A lengyelek sokkal inkább a stílus kedvelőiből próbálnak majd meríteni.