Újjáépítik Steve McQueen Ferrariját

2012.06.12. 16:02

Steve McQueen Hollywood legnagyobb sportkocsi-rajongói közé tartozott – egyebek közt 1968-ban, a Bullit forgatásával szinte egy időben rendelt egy Ferrari 275 GTB4-est. Az ezüstszínű sportkocsi a színész halála után új tulajdonoshoz került, aki leflexeltette róla a tetőt – nem csoda, a 80-az évekre nem sok becsülete maradt ezeknek a klasszikusoknak – most azonban visszanyerheti eredeti formáját.

A jelenlegi tulajdonos ugyanis a legautentikusabb helyen újíttatja fel a mára kissé viharvert gépet. A Ferrari Classiche, a gyári restaurátor-műhely vállalta el a munkát, azzal a feltétellel, hogy tökéletesen eredeti állapotba hozzák a sportkocsit. Ennek a része a régi tetőszerkezet pótlása is. Ezzel alighanem jó üzletet kötött a megbízó, hisz Steve McQueen egyik legnagyobb presztízsű, leggyorsabb sportkocsija igazi gyűjtői csemege lehet, amely akár több millió dollárért is elkelhet. Mindenképp sokkal drágábban, mint amennyit korábbi, csonka állapotban ért volna.

Az ilyen klasszikus Ferrari sportkocsik értékének csak a gyűjtők vágyai szabnak határt. A legdrágább, a Stirling Moss számára épített 250 GTO nemrégiben 35 millió dollárnak megfelelő áron kelt el, így ez lett a világ legdrágább autója.