Még egy Audi a Minik ellen?

2012.06.15. 16:01

Úgy tűnik, az Audinál csak nem hagynak fel a kínálat bővítésével. Most például egy pici szabaidő-autón dolgoznak, amely méretben a Mini Countryman, az Opel Mokka és a Nissan Juke közvetlen ellenfele lehet. Az első prototípust már az idén ősszel bemutatják, a fejlesztés azonban nem megy ilyen gyorsan, így néhány évet még várni kell a végleges típusra.

Az új modellt a becslések szerint valahová az A1-es és az A3-as közé lövik be, azaz 2,5 méter körüli tengelytáv és 4,1 méter körüli hossz jellemzi majd. Valószínűleg két változat készül majd, két, illetve négy oldalajtóval. A kategóriában megszokott módon egyaránt lesz két- és négykerék-hajtású kivitel is, a motorválaszték pedig a szabvány VW kínálatból származik majd. A típus ugyanúgy az egységes MQB padlólemezre épül, mint szinte minden kisebb modell a VW csoporton belül, és ha igaz, műszakilag minden szempontból azonos lesz a Skoda Yeti következő generációjával.

Várhatóan már az idei Párizsi Autószalonon bemutatják a Q2 tanulmányautó-változatát, amellyel felmérhetik a vásárlói reakciókat, így még a fejlesztés kezdeti stádiumában módosíthatnak a koncepción, ha szükséges, a szériaváltozat viszont aligha érkezik meg 2014 előtt.