Az arabok megcsinálták a maguk Infinitijét

2012.06.18. 12:55

A Matdes nevű arab tuningcég legújabb alkotása, egy impozáns Infiniti FX lehet a tökéletes bizonyítéka annak, hogy az Egyesült Arab Emírségek nem csak nyelni tudja a világ tunereinek luxus munkáit, de onnan is érkezhet néha egy érdekes darab.

Úgy tűnik, a sivatagi államban egy FX önmagában már nem elég ahhoz, hogy felkeltse a figyelmet. Ott, ahol hemzsegnek SUV-ok, muszáj előállni valami egyedivel. A Matdes ezért egy alapos optikai csomagot készített az emírségekben nagyon népszerű luxusterepjáróhoz.

Az arab Infinitin a karakteres orrt finoman tagolják a nyílások, a lökhárító alját pedig egy szolid LED-sor díszíti. Az izmos oldalsó küszöbök és a szélesített kerékjáratok ellenére, megjelenése inkább visszafogott, mint agresszív, az új huszonkét colos Asanti felniszettel pedig kimondottan jól eltalált lett az összkép. Hátulra persze felkerült a kihagyhatatlan karbon diffúzor, de szerencsére ezt az átépítést közel sem ez dominálja.

A képeken matt fehérben mutatott FX-et a megrendelő igényei szerinti fényezésben készítik. A teljes csomag ára egyelőre nem ismert, de nem kell félteni az arabokat: saját piacukon bőven lesz rá majd érdeklődő, árától függetlenül.