Mégsem lesz négyajtós az SLS

2012.06.19. 06:31

Kiderült végre az igazság: nem épít négyajtós változatot az SLS-ből a Mercedes. A témát február óta hagyták lógni a németek, mígnem reagált egy illetékes. 1

Ola Källenius, az AMG vezérigazgatója tett pontot az ügy végére. Egy interjúban kijelentette: egyáltalán nem szerepel a terveik közt négyajtós kupét csinálni az SLS-ből. Elmondta, hogy a rajzokon csupán egy régi koncepció szerepel, amely újra előkerült a fejlesztés során.

Sokakban talán egy világ omlik most össze, pedig az ötlet már akkor őrültségnek tűnt, amikor a rajzok felkerültek az internetre. Az autó jelenlegi paraméterei mellett értelmetlenül kevés hely jutott volna a hátul ülőknek, a közkedvelt és kemény munkával kidolgozott dizájnt pedig kár lett volna megtörni egy ilyen, kompromisszumokkal teli megoldásért.

 3

Az SLS így megmarad a saját területén, és nem száll versenybe a legdögösebb négyajtós címéért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.