Jön az új sport-Bentley

2012.06.20. 15:59

A Continental GT felújítása óta hiányzik a kínálatból a sportváltozat, a Speed. A Bentley azonban nem várakoztatja sokáig jómódú vevőit: Goodwoodban bemutatják a legerősebb kupét, tovább vadított W12-es motorral.

A hatliteres, két turbós motorból ezúttal 616 lóerőt sikerült előhozni, ami viszont már nyolcfokozatú ZF automata váltón át jut el mind a négy kerékhez. Így az új Continental GT Speed így 4 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 330 km/h. Állítólag a teljesítménynövekedéshez mintegy 12%-os fogyasztáscsökkenés is jár, bár ez nyilván kevésbé érdekes egy sport-Bentley tulajdonos számára, mint a csökkentett hasmagasság, a 275/35 R 21-es gumik vagy épp a közvetlenebb kormánymű, amelyek közvetlenül is hozzájárulnak a vezetési élmény fokozásához.

A Speed a számos módosítás ellenére nem különösebben hivalkodó látvány. Csupán a kicsivel nagyobb légbeömlők, a 21 hüvelykes felnik valamint az eltérő kipufogóvégek és rácsozatok jelzik, hogy ez nem valamelyik polgáribb változat. Valószínűleg nem csak a rímelő név miatt választották a GT Speed bemutatójának helyszínéül a Goodwood Festival of Speed nevű rendezvényt, de azért is, mert itt koncentrálódik Nagy-Britanniában a legtöbb autórajongó – az új Bentleyt pedig épp nekik szánják.