2012.06.21. 13:15

Az autóknak arcuk van, ez nem is kérdés. Van köztük vidám, bamba és agresszív – a China Brlliance új modellje viszont egy sunyi tekintetű bajszos, amiről mindenféle eszünkbe juthat, némafilm-színészektől véreskezű diktátorokig.

A fura dizájn-bakin kívül a H230 átlagos külsejű kisautónak tűnik. Még a formaterve is önálló tervezésnek tűnik, bár azt nem tudni, hogy a Brilliance kért-e hozzá segítséget – végülis manapság a kínaiak tartják el a független formatervező stúdiókat. A négy méteres, ötajtós autóba 1,3 vagy 1,5 literes benzinmotort építenek majd, de a műszaki megoldásairól ennél többet egyelőre nem is lehet tudni. Persze valószínűtlen, hogy túlkomplikálnák – valószínűleg a megszokott konfekció-megoldásokkal dolgoznak a kínaiak is, amilyen a csatolt lengőkaros hátsó, vagy a MacPherson rendszerű első futómű.

A H230 ára a hírek szerint 70 ezer yüan körül lesz, ami átszámítva valamivel kevesebb, mint 2,5 millió forint, azaz kínai mércével egyáltalán nem lesz feltűnően olcsó: a Brilliance otthon az Audival és a Buickkal próbál versenyre kelni, bár azt nem tudni, hogy minőségben eléri-e a két vezető luxusmárka színvonalát.