Erősebb Opel Corsa jön

2012.06.22. 09:15

Nem gondoltuk volna, hogy az öregecske Corsa fejlesztésével még foglalkozik az Opel, de most egy új változat bemutatásával próbálják vonzóbbá tenni a kisautót. Az 1,4 literes, 100 lóerős benzinmotoros modell tűnik el, a helyére az 1,4 literes turbómotor egy visszafogott változata kerül.

Ezt a motort már jól ismerjük az Astrából és az Insigniából, és jók vele a tapasztalatok. A 140 lóerő bőven elég a nagyobb modellek tempós mozgatásához is. A Corsához talán már túlzásnak is érezték ezt az erőt, bár valószínűbb, hogy a fogyasztás mérséklése érdekében kap az Opel városi modellje egy visszafogottabb, 120 lóerős változatot. Az autó dinamikája így nem rossz, de a számok alapján nem is tűnik kivételesnek. Ha a 195 km/h-s végsebesség és 10,3 másodperces gyorsulási idő 100 km/h-ra nem is kivételes, az 5,5 literes vegyes fogyasztás és a 129 g/km-es szén-dioxid-kibocsátás egy benzinestől határozottan kedvező értéknek tűnik.

Az aktuálos Opel Corsa, a D sorozat 2006 óta van a piacon, és bár nemrég esett át egy kisebb átalakításon, egyre nehezebben állja a versenyt a konkurensekkel szemben. Az utódlása azonban csúszik, mivel a GM koreai részlegében fejlesztett kisautó-padlólemez az Opel céljainak nem felelt meg maradéktalanul – így ha igazak a hírek, még vagy két évet várni kell a váltótípusra.