Lassú a Porsche? Itt a megoldás!

2012.06.22. 11:21

A Porschénél is elindult az autók testre szabását célzó program, amelynek egyik első eleme a kicsit nagyképű nevű Powerkit. A 911 Carrera S-hez kínált csomag olyan megoldásokat tartalmaz, amelyektől gyorsabb lehet a Porsche.

A Powerkit a 3,8 literes motor 400 lóerejéhez hozzáad még 30-at. Hogy ez mire elég? Dupla kuplungos PDK váltóval 4 másodperc alatt érhető el a 100 km/h, a végsebesség pedig 306 km/h, míg hétfokozatú manuális váltóval 308 km/h-ig gyorsítható az autó. Ez egy tizedmásodperc javulást jelent a gyorsulásban, és 4 km/h pluszt a végsebességben, ami lényegében érzékelhetetlen, de úgy néz ki, a Porschénál bíznak benne, hogy ennyi is elég a vásárlók pénztárcájának szélesebbre nyitásához. Végülis van, hogy elég a tudat, hogy több az erő az autóban, mint az átlagos Porschékban.

Ilyen szempontból persze sokkal hatékonyabb lehet a két optikai tuningkészlet közül valamelyik. Létezik visszafogottabb Sport Design csomag, és egy feltűnőbb, nagy hátsó szárnnyal, Aerokit Cup néven. Aki viszont mégis megvenné a Powerkitet, azt talán érdekli, hogy ez új hengerfej-kialakítást, vezérműtengelyeket és átprogramozott elektronikát kap a pénzéért.