400 ezer Cruze-t hívnak vissza

2012.06.23. 06:17

413 418 Chevrolet Cruze-t hív vissza a General Motors, hogy módosítson egy motorpajzslemezt, amelyben összegyűlhet és tűzveszélyt okozhat a kifolyt olaj vagy a hidraulikus kuplungfolyadék. Az érintett autók mind az Egyesült Államokban készültek, 2010 szeptembere és 2012 májusa között, és az európai imprtőrökhöz nem került belőlük.

A tűzveszélyt a motorházban az olajcserénél kifolyt olaj, vagy a kézi sebességváltós modelleknél a megsérült tengelykapcsolóházból kispriccelő folyadék okozhatja. A visszahívás során megvizsgálják az utastér hátsó részének hegesztését is, mert 249 autó esetében ezen a téren hiányosságok mutatkozhatnak.

A visszahívást a GM azután rendelte el, hogy az amerikai autópálya-biztonsági felügyelet (NHTSA) vizsgálatot indított, két Chevrolet Cruze motorházának tavaly történt kigyulladása miatt. A gyártó pénteken kiadott közleménye szerint a lecserélendő lemez közlekedési balesetet vagy sérülést nem okozott.

A GM szerint a lemezcsere fél órát, a hegesztési varratok javítása pedig hármat vehet igénybe. Az érintett Cruze-tulajdonosok július 11-től kapják majd kézhez a visszahívásról szóló értesítést.