Árverésen az utolsó Saabok

2012.06.23. 17:10

Ha már azt hitte, minden lehetőségről lemaradt, hogy vegyen egyet jó áron az utolsó Saabok egyikéből, jó hír, hogy a jövő héten majd' ezer darab kerül árverésre a szomorú sorsú svéd márka autóiból az Egyesült Államokban.

A Saab World szerint az új állapotban lévő autók akár az eredeti áruk 30-50 százalékánál olcsóbban kelnek el az árverésen. Míg a készlet nagy része a 9-3-as modellre korlátozódik, a márka rajongóinak lesznek itt igazi ritkaságok is, köztük egy 1970-es Sonnett III és egy 1985-ös 900 SPG. A kilencszáz Saabból az első háromszázat egyszerűen aukcióra bocsátják. Ezen bárki részt vehet, míg a fennmaradó hatszáz autóra kizárólag kereskedők és autókölcsönzők licitálnak majd.

Szerencsére nem csak autók, de rengeteg alkatrész is kalapács alá kerül, így az észak-amerikai Saab-tulajdonosok némileg megkönnyebbülhetnek: az utánpótlással valamelyest kisebb gondjuk lesz a következő években.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.