Ha nincs V8, a V12 is jó lesz

2012.06.23. 13:18

Svédországban a Volvónak van nagy kultusza, elképesztő dolgokat művelnek az öreg svéd autókkal. Azonban úgy tűnik, hogy nem csak a hazai vasakhoz van ihletük. Ez a szörnyszülött is onnan származik.

Amerikai autóba vényolcas való, ezt mindenki tudja. De ha magának építi az ember, csak a kreativitás szabhat határokat. Magnus Jinstrand is egy jó amerikai nyolchengerest tervezett a készülőben lévő Shelby Cobra replikájába, de máshogy alakultak a dolgok. Nem sikerült megszereznie az általa áhított darabot, kisebb motort pedig nem volt hajlandó beépíteni. Így került hatszáz lóerős Mercedes V12-es  a csővázas autó orrába.

Brutális belső mellé brutális külső jár. A porig ültetett Corvette futóműves gép asztal méretű hátsó szárnyat kapott, és került rá egy hótolónak is használható első szoknya. És ha már nagy motor akkor látsszon is, géptető helyett óriási kompresszor figyel a motor tetején.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.