Videojáték a mozikban

2012.06.25. 17:51

1994-ben jelent meg a Need For Speed videojáték, amely olyan sikeres lett, hogy az idén már a 21. rész bemutatására készülnek. A Most Wanted 2005-ben jelent meg, és sokan azt állítják, az volt a sorozat legjobb epizódja. Az ő örömükre az új rész is a Most Wanted nevet fogja viselni, és a 2005-ös epizód folytatása lesz. De a folytatás mellé egy másik meglepetés is készül, amellyel a mozikban találkozhatunk majd.

A játékot gyártó Electronic Arts még egy nagy dobással készül a közel jövőben. A Dreamworks-szel karöltve a Need For Speed film változatán dolgoznak. Az új műfaj nem is áll olyan távol az eddig megjelent játékoktól - eddig is igyekeztek az egyes játék-epizódokat valamiféle kerettörténetbe foglalni. Rendszerint van egy főszereplő, aki a játékban a mi pilótánkat játssza, és vannak klasszikus ellenségeink is. A mozifilm is hasonló alapokon nyugszik majd, annyi különbséggel, hogy az autókat nem mi vezetjük.

A Dream Works korábbi autós filmjét, a Transformerst tekintve sikeres lehet a Need For Speed. Azt azonban nem tudni, hogy a képi megjelenítést hogyan fogják megoldani. Ha hűek próbálnak maradni a játékhoz, akkor nagy esély van rá, hogy egy animációs Halálos Iramban epizódot kapunk majd. A forgatást már jövőre megkezdenék, és 2014-re már megérkezhet a mozikba az első NFS film.