Hibrid lesz a világ leggyorsabb szériaautója?

2012.06.28. 16:18

A Bugatti Veyront még egy jó ideig gyártani fogják, az utódja azonban már elképzelhető, hogy hibrid lesz.

Nem sokat tudunk a Veyron utódjáról, vélhetően azért, mert a Bugatti 2014-ig biztosan gyártani fogja a jelenlegi modellt. Ennek ellenére persze már most elszórtak néhány információ morzsácskát. Az AutoExpress-nek Jens Schulenburg, a Bugatti főmérnöke elmondta, hogy már elkezdtek dolgozni a Veyron utódján. A legfontosabb céljuk, hogy csökkentsék az autó tömegét és a legmodernebb technológiákat alkalmazzák, ami a motort és az elektronikát illeti. Schulenburg elmondta, elképzelhető, hogy a Veyron utódja hibrid lesz.

A Bugatti volt főnöke, Wolfgang Dürheimer is nagy támogatója a hibrid technológiának. A városban úgyis lassan használják az autókat, így jelentős mértékben javulhatna a fogyasztásuk. Persze egyelőre az utód nevét sem tudjuk, lehet, hogy megmarad a Veyron, de lehet, hogy ezt is lecserélik, azt pedig végképp nem látjuk, hogy jön össze a hibrid technológia a súlycsökkentéssel, de majd kiderül. Várhatóan két éven belül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.