Együtt a legenda és az utóda

2012.07.01. 16:30

Egy jól kitalált videóval népszerűsíti a nemrégiben feltámasztott Alpine sportkocsi-márkát a Renault. A franciák a régóta várt Alpine 110-50-est küldték el az Alpok hajmeresztő útjaira, annak szellemi elődjével, az Alpine 110 Berlinette-tel, és a gyár legendás versenyzőjével, Jean Ragnottival együtt.

Az epikus csata két szereplője közt ötven év különbség van. Az egyelőre még csak koncepcióként nyilvántartott 110-50-es 3,5 literes motorja 400 lóerős teljesítményével szemben egy valós küzdelemben esélye sem lenne a mindössze 1,6 literes, 180 lóerős elődnek.

Ám hiába a teljesítménykülönbség, a 110-hez hasonló mértékű népszerűségért ennél többet kell majd tennie a huszonegyedik századbéli utódnak. A kora egyik legszebb autójaként is emlegetett 110 sikerei közt több győzelmet jegyez a Monte Carlo-ralin, mellyel igen magasra tette a lécet. Igaz, ilyen, de még csak ehhez hasonló terveket sem dédelget a Renault az új Alpine-nal. Az autóval kapcsolatban egyelőre titkolják szándékaikat, mégis valószínűbb, hogy a pályaversenyzés felé nyitnak majd, mintsem a ralisport irányába tennék, feltéve, hogy a sorozatgyártás szóba jön egyáltalán. 1

A videó mindenesetre meggyőző, és az igyekezetet látva egyre inkább valószínű, hogy a 110-50 nem áll meg a koncepcióautók szintjén.