Így lehetsz a világ legjobb parkolója

2012.07.02. 06:13

Egy hónapja annak, hogy két kínai egy Minivel nekiállt centinként lefaragni a párhuzamos parkolás világrekordját. Sikeres kísérletükről egy látványos videó került az internetre, melyben már csak a rekordok sorát látni. Az ázsiai csapat most egy újabb videóban azt is megmutatja, hogyan készültek a csúcsdöntésre.

Ahogy az ebből a bő háromperces háttéranyagból is kiderül: senkiből nem lesz a párhuzamos parkolás mestere alapos gyakorlás nélkül. A hosszas, gumikoptatással járó hosszas felkészülés alatt még egy olyan könnyűnek tűnő mozdulat, mint a kézifék gyors rángatása is kihozta a két srácból a fáradtságot, amit jól mutat arckifejezésük masszázs közben.

A tisztes felkészülésnek azonban meglett a gyümölcse, amikor a főpróbán Han Jüe – a korábbi huszonnégyről – 15 centiméterre aprította rekordot. A siker receptje tehát megvan: elég egy jól hangolt autó, néhány garnitúra gumi, rengeteg gyakorlás, és persze az sem árt, ha az ember mögött egy tehetős segítő áll, mint ahogy állt ez a két ügyes kezű mögött a Mini kínai importőre.