Az új Opel, leplezetlenül

2012.07.03. 08:22

Azt már tudjuk, hogy az új kisautó neve Opel Adam lesz, tisztelgésül a vállalat alapítója előtt, de a lényegről eddig nem árultak el semmit. Pedig az Adam esetében a fellépés lesz a döntő. Csak úgy érhetik el, hogy a drága kisautó sikeres legyen, ha a formával is megragadják a vásárlókat, akár a Fiat 500 vagy a Mini.

Érdekes módon e tekintetben nem házon belül kerestek ihletet a tervezők: a tetőívek és a karosszéria eltérő színe egyértelműen az Audi A1-esre emlékeztet. A formaterv másik érdekes részlete a hűtőmaszk, ahol az Opel-jelvényen keresztülfutó krómbajusz a két kerek ködlámpát köti össze. A lámpák formájában és az ajtó alján húzódó bordában persze felismerhető némi Opeles jelleg, de nehéz lenne azt állítani, hogy az Adam felborítja a kisautó-piacot elképesztő formáival.

Az Adam persze olyan autókkal is versenyre kel majd, mint a VW Up!, amelyhez képest kifejezetten mozgalmasnak tűnik, és bár nem az árra hajtanak az Opelnél, jó esély van rá, hogy az alapráa 10 ezer euró alatt marad.