Mercedes sportkombiból AMG vadállat

2012.07.03. 17:23

Ahogy az várható volt, az AMG a vadonatúj Mercedes CLS Shooting Brake sportváltozatával is elkészült. A szabvány technikának persze majdnem mindegy, hogy milyen karosszériába kerül, mindenből vadállatot csinál – itt egy újabb bizonyíték.

A Mercedesnél már-már szabály, hogy mindennek el kell készíteni az AMG változatát. Ha az R és a G osztályból készült sportváltozat, miért épp a CLS kombija kerülte volna el az átalakítást. Az AMG persze ezúttal is a legújabb szabvány-V8-asát alkalmazta, az 5,5 literes ikerturbós motort. Rögtön kétféle változat is készül, az alap 525 lóerős és 700 Nm csúcsnyomatékú, míg az AMG Performance csomaggal 557 lóerős lesz a nyolchengeres, 800 Nm-es maximális nyomatékkal. A motorhoz mindenképp hétfokozatú, dupla kuplungos váltó jár, amely a hátsó kerekek felé közvetíti a teljesítményt.

Az autó egyébként a megszokott AMG optikai kiegészítőkkel érkezik: alacsonyabbra húzott lökhhárítókkal, küszöbtoldattokkal és nagyméretű alufelnik széles választékával igyekszenek feldobni a látványt, és egyben növelni az autó stabilitását. Az erősebb motorhoz persze hatékonyabb fékrendszer és áthangolt futómű is jár, ahogy az AMG-től megszokhattuk. A gyáriak persze visszafogottan adják elő a német tuningot – valamit hagynak a kisebb, külső tunereknek is – de a Shooting Brake valamivel így is sportosabb jelenség az AMG kezelés után, mint előtte.