Jöhet az olcsó Kizashi

2012.07.04. 07:50

A japán vállalat a Swift, az SX4 és az Alto révén már jelen van Kínában, májusban a tizenharmadik legnépszerűbb márka volt az országban. A három- és ötajtós Vitara azonban alulmaradt japán riválisaival szemben, a Kizashi pedig még gyengébben teljesített, viszont jön a megoldás: a helyben gyártott Kizashi, amely kifejezetten olcsó lehet.

A japánok abban bíznak, hogy a gyártás Kínába telepítésével növelni tudják az eladásokat a népszerű szabadidőautó-piacon, míg a Kizashi esetében az ár jelenthet majd vonzerőt, hiszen a nagy szedán akár 5,3 millió forintnyi összegért elérhető lehet.

A kínai gyártás beindulása akár a hazai árakat is befolyásolhatja. Ha a jövőben Kínából érkezne a középkategóriás Suzuki, kétmilliós árcsökkenés is bekövetkezhetne - ez itthon is fellendíthetné a Kizashi eladásait.

A tervek szerint a Vitara és a Kizashi mellett további hét új modellt állít majd elő Kínában a Suzuki. A palettabővítésre 2015-ig folyamatosan kerül sor, de a Vitara gyártása már az idén megkezdődhet a Changhe üzemében.