Tűzvész miatt csúszik a nagy buli

2012.07.04. 17:10

A Pikes Peak-en évek óta mindig a nyár közepén kerül sor a híres hegyi felfutóra, és ahogy minden évben, több száz induló készülődik elképesztő csodajárművekkel, hogy megpróbálja megdönteni a pályarekordot. Az idén azonban csak augusztus közepén rajtolhat a mezőny, mivel a környék életveszélyessé vált a napokban.

A Waldo Canyonban hatalmas tűzvész alakult ki, amely mostanra elérte Colorado Springs lakott részeit. Eddig bő 350 házat pusztított el, és egyelőre úgy néz ki, csodára lenne szükség, hogy a verseny időpontjáig, július 8-áig megfékezzék. Így megszületett a döntés: az augusztus 10-12-i hétvégére teszik át a versenyt, amelyen az idén is számos izgalmas gép áll rajthoz. A csúcstarto, Nobuhiro Tajima például egy futurisztikus villanyautót készített saját csapatával, de ott lesz Walter Röhrl is az Audi Quattro S1-essel is, amellyel utoljára a 80-as évek második felében álltak rajthoz az Audi gyári rali-menői.

Bár a Pikes Peak néhány éve már nem az, ami volt, miután a hegyre vezető út felső részét is leaszfaltozták, még mindig hatalmas nemzetközi érdeklődés övezi. Az idén itt is egyértelműen az elektromos autó a sláger: több ilyen gép gyári támogatással készül a tíz perc körüli sprintre, de az ezer lóerő feletti benzines monstrumokat sem érdemes leírni.