Százmilliós kárt okozott a Volvo trehánysága

2012.07.06. 18:47

Rosszul nyíló légzsákokkal, leálló motorokkal és a guminyomásra vonatkozó hibás adatokkal veszélyeztette vásárlóit a Volvo. Hét típust - köztük a C70-et, az S80-at és az XC70-et - érintett az a nyomozás, amely során késedelmes visszahívásokat tárt fel az autók biztonságát ellenőrző hatóság az Egyesült Államokban.

A szabályzás szerint az autógyáraknak öt napjuk van arra, hogy a felbukkanó hibákat bejelentsék - ezt a Volvo több alkalommal elmulasztotta. A felelősségét elismerő svéd vállalatot és észak-amerikai kirendeltségét 350 millió forintnak megfelelő összegre büntették a hanyagság miatt, de ennél nyilván sokkal többe fáj majd maguknak a visszahívásoknak a lebonyolítása.

A Volvo esete nem egyedi, hisz korábban a BMW-t kétszer ekkora büntetés megfizetésére kötelezték. A gyártók jobban teszik, ha betartják a rövid határidőt, a legmagasabb kiszabható bírság ugyanis átszámítva mintegy négymilliárd forint.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.