A Suzuki fizetne a szabadságáért

2012.07.08. 11:37 Módosítva: 2012.07.08. 11:47

A japán gyártó akár két és fél milliárd dollárt is fizetne, csakhogy megmeneküljön a rossz házasságból

Még 2009-ben került a Volkswagen és a Suzuki szoros kapcsolatba, mikor a német vállalat ajánlatot tett a japán cég részvényeinek 19,9 százalákára. A két fél nagy bizalomban ugrott fejest a kapcsolatba, de hamar kiderült, hogy nem tudnak összedolgozni. Az ügy akkor kapott nyílvánosságot,  mikor a Volkswagen egyik, nevét titokban tartó felsővezetője panaszkodott, hogy szinte lehetetlen a Suzukival együtt dolgozni. A panaszáradat csak tovább fokozódott, míg végül mindkét gyártó a másikat kezdte szerződésszegéssel vádolni.

Míg a japánok arról panaszkodtak, hogy a németek nem engednek mélyebb betekintést a fejlesztéseikbe, addig a Volkswagen erősen nehezményezte, hogy a Suzuki nem tőlük, hanem a Fiattól vásásrolt dízelmotorokat az SX4-be. A japánok többször megpróbálták cégük egyötödét piaci áron, azaz nagyjából két és fél milliárd dollárért visszavásárolni, de mint kiderült, sikertelenül, hisz Martin Winterkorn is megerősítette, hogy a részvénycsomag nem eladó. Mivel a tárgyalások sikertelennek bizonyultak, a Suzuki úgy döntött, a londoi bíróságot kéri meg, hogy tegyen igazságot.

  • Itt megtalálod Szeged a legszebb családi házait
  • Dunakeszin keresed az álmaid házát? Otthontérképen megtalálod
  • Az ország legmenőbb eladó házai egy helyen

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.