Rövidesen ballaszt lesz a sofőr

2012.07.08. 17:31

A japán kormány gőzerővel dolgozik, hogy az önjáró autók rövidesen megjelenhessenek a forgalomban

A világ legismertebb és legsikeresebb önjáró autója ugyan japán, de a Toyota helyett a dicsőség inkább a Google-nak jár. Az autó korai sikerein, és az egyre szélesebb körben végzett kisérleteken felbuzdulva a japán kormány 2020-ra a forgalom teljesértékű részeként szeretné látni az onjáró autókat. A kijelentés merésznek tűnhet, vagy csak egy légből kapott ötletnek, amivel pár jó pontot lehet nyerni a választóknál. De a terv igenis valós, és a komolyságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a Föld, Infrastruktúra, Közlekedés és Turizmus Minisztériuma igyekszik a legnagyobb cégeket bevonni.

2013 márciusára várható az első előzetes jelentés az önjáró autók integrálásáról. A projektben részt vesz a Toyota, a Nissan, a Subaru, a Mazda és a Honda. Projekt vezetőjének Yasuo Asakurát, a Tókiói Technológia Intézet professzorát nevezték ki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.