Mibe kerül a legjobb Ferrari?

2012.07.09. 18:34

Ferrarit vásárolni soha nem volt olcsó mulatság, különösen ha valaki nem elégszik meg tizenkét hengernél kevesebbel. Az F12 Berlinettát, a Ferrari új csúcsmodelljét is egy egész kis vagyon lesz megszerezni.

A forma egyszerre különleges, stílusos és klasszikus, mindez az aktuális csúcstechnikával: 6,2 literes V12-es motor, stop-start rendszer és 740 lóerő. A bő másfél tonnás kupé így 3,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra és 8,5 alatt 200-ra, ami még az utcai szupersportkocsik mezőnyében is a legjobbak közé sorolja.

Mindezért azonban rendesen ki kell forgatni a zsebeket: az F12 nettó ára 228 ezer euró, azaz átszámítva közel 66 millió forint, erre azonban még rájönnek az adók és egyéb költségek. Hevenyészett számításaink szerint itthon valamivel olcsóbb lehet, akár már 85 milliótól meg lehet majd kapni. Persze ez csak az alapár, erre jönnek még az extrák.

Az F12 persze csak átmenetileg birtokolja a leggyorsabb utcai Ferrari címet, hisz már fejlesztik az Enzo utódját, amely a hírek szerint mind teljesítményben, mind árban felülmúl bármit, amit Maranellóban eddig készítettek.