Az Angyal büszke lenne rá

2012.07.10. 13:49

Simon Templar, vagyis az Angyal tette híressé a svéd márka első komolyabb sportautóját. Az 1962-ben kezdő sorozat hatalmas reklámot jelentett a P1800-asnak, mindenki Roger Moore helyében szerette volna érezni magát. A lehengerlő magabiztosságú rabló-pandúr nem hiába választotta hű társnak a szárnyas Volvót. Az autó az évek során bebizonyította, hogy valóban olyan megbízható, mint amilyennek a tévében láttuk.

 02

A New Yorkban élő Irv Gordon választása sem volt véletlen, mikor 1966-ban újonnan megvette Volvo P1800-asát. Előtte két Chevrolet-ben is csalódott, ezért keresett valami megbízhatóbbat. Évről évre nagy meglepetést okoz a nyugdíjas tanár úr, 1998-ban döntötte meg az egy tulajdonossal megtett legnagyobb távot, 2,7 millió kilométerrel, azóta tartja a címet, és nem lesz könnyű elvenni tőle.

 04


Az autó órája most 4,8 millió kilométeren áll, vagyis tavalyhoz képest kétszázezerrel többet mutat a számláló. Mivel Gordon horribilis áron adná csak el az autóját, csak egy baleset vethetne véget az útfaló karrierjének. Ha az Angyal vigyáz rá, jövő nyáron már az ötmilliomodik kilométert taposhatja a 46 éves sportkocsi.