Ez lesz az új Mazda 6

2012.07.11. 16:57 Módosítva: 2012.07.11. 16:54

Bátor húzással igyekszik vásárlókat nyerni a nehéz gazdasági helyzetben lévő Mazda. A japán gyár szokatlanul izgalmas formatervvel jelentkezett tavaly Tokióban, de arra aligha lehetett számítani, hogy a Takeri koncepció terveit sorozatgyártásba is átültetik. Úgy néz ki, mégis ez a helyzet.

Kémfotókon már látható az új hatos kombi, az álca mögött felfedezhetők a Takeri markáns stíluselemei – az orr-rész a szedánról is visszaköszön majd. Sőt, a Mazda egy hivatalos – igaz, egyelőre igencsak sötét és titokzatos hangulatú – videót is kiadott a 2013-ra várható modellről.

Nemcsak formai, technikai újításokat is tartogat a következő generációs Mazda 6. Itt már bevetik a Skyactive technológia-család minden trükkjét. Az új, egységes padlólemez, a nagy sűrítésű benzines és a kis sűrítésű dízelmotorokat, az új váltó-generációt - azaz mindent, amire a Mazda az utóbbi években minden pénzét költötte.

Az új Mazda 6-on sok múlik: ha sikeres lesz, az megkönnyebbülést hozhat a Mazdának, akár évekre is biztosítva az anyagi hátteret a működéshez. Ha nem, az viszont a cég létét veszélyeztetheti. Ennek fényében bátor húzásnak tűnik, hogy ennyire feltűnő formatervet alkottak, de az az érzésünk, ez volt az egyetlen lehetőség: a Mazdának minden téren felül kell múlnia a konkurenseket, ha növelni szeretné az eladásait, és ez alól az autó fellépése sem kivétel.