Lelepleződött a Clio kombi

2012.07.12. 08:02

A Renault alig egy hete mutatta be a Clio negyedik generációját. Az előzetes hírekben és a hivatalos tájékoztatón is csak az ötajtós változatról volt szó, de most talán egy véletlennek köszönhetően látjuk a kombit is.

Napvilágot látott egy videó, amiben az új kisautó fejlesztési és gyártási folyamatát láthatjuk, egészen a tervezőasztaltól a gyártószalag végéig. Van benne egy rész azonban, ahol egy maszkolás nélküli Renault Clio kombit tesztelnek a rázópadon. A felvétel minőségét tekintve hivatalosnak tűnik a videó, az is lehet, hogy egész egyszerűen véletlenül került bele, mivel erről még szó sem volt, hogy lesz. Mindenesetre az látszik, hogy a kis kombi megtartja azt a lendületességet, ami az ötajtós modellt jellemzi.

A felfelé ívelő övvonal, és a lassan összeszűkülő oldalablakok vezetik rá a szemet a hatalmas hátsó idomokra, amik furcsán izmossá teszik a kis családi kombit. A tetővonalhoz egyengetett vaskos hátsó szárny teszi még magabiztosabbá a karaktert, amivel könnyen az apukák kedvencévé válhat ez a kivitel.

Motorválasztéka valószínűleg megegyezik majd az ötajtósával, vagyis lesz 900 köbcentis, háromhengeres, 90 lóerős turbómotor, amely 4,3 liter benzinnel is megelégszik száz kilométeren. Ezen felül 1,2 literes 120 lovas négyhengeres benzines turbómotor és 1,5 literes dCi dízelmotor 90 lóval.