Tévedsz, ez egy Impreza

2012.07.13. 16:53

Nem tudni, hogy jött az ötlet, talán csak egy viccnek indult, de az összkép még úgy is meglepően egységes, hogy a két végén német autó középen japán.

Sokan szeretnének német luxusautóval járni, akkor is, ha nem telik rá – az az érzésünk, ez a kék csoda is efféle érzéseknek köszönheti a létezését. Eredetileg jobbkormányos Subaru Imprezaként gördült ki a gyárból 1993-ban – a maga nemében a leggyorsabb autók egyike volt, hisz kétliteres, 240 lóerős motorja van – de a formája az évek során egyre semmitmondóbbnak tűnhetett. Talán ezért, talán másért, brit gazdája úgy döntött, átveri vele a világot. Az elejére egy Audi A4-es orrát műtötte, hátul viszont egy előző generációs 520-as BMW stíluselemeit műtötték rá. A munka meglepően igényes, hátul még a karosszéira oldalsó éle is összefut a BMW lámpákkal, bár nem tudjuk, ki vágyna épp egy ilyen fura jószágra a garázsában.

Akinek mégis megtetszene, egy darabig még licitálhat rá – írásunk megszületésének pillanatában épp 4000 fonton állt a licit, és a következő nyolc napban még akármeddig emelkedhet.