Börtönben végzi a De Tomaso tulaja?

2012.07.13. 14:41

Alig pár nappal ezelőtt jött a hír, hogy újra becsődölt a De Tomaso. Mostanra azonban az is kiderült, hogy a márkát feltámasztó Gian Mario Rossignolo csak kihasználta a híres nevet. A Fiat egykori marketing-igazgatóját csalás miatt tartóztatta le az olasz rendőrség.

Mikor Rossignolo 2009-ben átvette a De Tomaso irányítását, azt ígérte, fel fogja éleszteni az egykor nagy nevű sportkocsigyárat, ám a három év alatt tulajdonképpen semmi nem történt. Három új modellt ígértek, azonban csak egy tanulmány bemutatására futotta, és azt sem dolgozták ki tisztességesen. Rossignolo viszont hatalmas összegeket vett fel munkahelyteremtési támogatás címén. A 7,5 millió eurós állami alapból 400 ezer, azaz több mint 116 millió forintnyi csurgott át magánbankszámlákra. A De Tomaso korábbi humán erőforrás részlegének vezetője, a pénzügyi részleg igazgatója, és persze Rossignolo kapott az összegből. A három vezető valószínűleg nem gondolta, hogy bárkinek is szemet szúr majd egy kis sikkasztás. Talán nem is szúrt volna, ha a csőd előtt legalább néhány hónapra be tudják indítani a gyártást. Így azonban joggal merült fel a kérdés, hogy hová lett az állami támogatás.

Alejandro de Tomaso minden bizonnyal forog a sírjában, amiért a hosszadalmas munkával felépített autógyárát és még midig jól csengő nevét így kihasználták, pedig egykor legsikeresebb modelljét, a Panterát a Lamborghini és a Ferrari modelljeivel emlegették egy lapon.