Késik a új Mondeo?

2012.07.13. 06:49

A Mondeo legújabb, Aston-Martin orrú változata az első a sorban, amelyet lényegében minimális eltéréssel kínálnak Észak-Amerikában és Európában. Az egységes felépítés azonban problémákat is hozott – legalábbis erre utal, hogy a típus európai engedélyezése állítólag akadályokba ütközött.

A problémáról pontosabb részleteket egyelőre nem tudni, de az már biztosnak látszik, hogy a jövő áprilisi gyártás-indításból már nem lesz semmi. Most úgy tűnik, legkorábban májusban kezdődhet a gyártás – ennek következtében a forgalmazás is csak a nyár derekán indulhat, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja a Fordot, legalábbis átmenetileg. Az új Mondeo műszaki alapjaiban ugyan kevéssé különbözik a jelenlegitől, de az orrát és a farát alaposan áttervezték, és a motorválasztéka is csupa korszerű turbós benzines és dízelmotorból áll majd.

A Ford számára meglehetősen fontos az új Mondeo, hisz a Focushoz, a Fiestához és a Kuga/Escape modellekhez hasonlóan ez is a világszerte egységes modellpaletta része. Így elvileg igen gazdaságos gyártani, ugyanakkor minden apró hiba – illetve annak kijavítása – sokkal nagyobb költséget jelent.